Νομικές Εκδόσεις

 

                                        ΝΟΜΟΡΑΜΑ.ΝΤ                                                                  

10 Χρόνια μαζί σας με το δικηγόρο και το Δικαστή

στο γραφείο και το δικαστήριο!!!

Για να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της απόφασης κάντε κλικ

στο γαλάζιο τμήμα του τίτλου

Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου

Απόφ.964\2021

Ανάθεση της επιμέλειας των τέκνων από κοινού και εξίσου στους διαδίκους, καθορίζεται τόπος διαμονής των τέκνων και ορίζεται επικοινωνία στο 1/3. 

Πρωτοδικείο Λαμίας

Απόφ 587/2021

Βία κατά υπαλλήλων από κοινού. Επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού. Διακεκριμένη περίπτωση φθοράς ξένου πράγματος από κοινου. Αντίσταση από κοινού. Προμήθεια Ναρκωτικών Ουσιών από κοινού για ιδία χρήση (Παύει υφ όρον). Συνεκδίκαση υποθέσεων σε περίπτωση συνάφειας και συμμετοχής, εφόσον η συνεκδίκαση δεν προκαλεί βλάβη και προς διευκόλυνση της διαδικασίας, προς εξάλειψη του κινδύνου έκδοσης αντιφατικών αποφάσεων. Αυτοτελής ισχυρισμός Άμυνας. Απορρίπτεται ο ισχυρισμός στην ουσία. Για την υπέρβαση των ορίων της Άμυνας, διερευνάται η επικινδυνότητα και η ένταση της επίθεσης που δέχθηκε το θύμα από τον δράστη. Επιτρεπτή μεταβολή κατηγορίας από το αδίκημα Αντίστασης από κοινού σε Απείθεια (Παύει υφ’ όρον). Διαχρονικό δίκαιο. Ευμενέστερες οι διατάξεις αρ.309ΠΚ, 167ΠΚ του Ν.4619/2020. Στοιχεία που αξιολογούνται κατά το άρ.79ΠΚ, φια την επιμέτρηση της ποινής. Διαχρονικό δίκαιο άρ.94ΠΚ, άρ.99ΠΚ και μετατροπή της ποινής κατ άρ.82 ΠΚ.

Μον.Ανηλ.Πατρών

Απόφ.77/2020

Πρόεδρος: Αθανάσιος Τζιούμης

Εισαγγελέας: Ανδρομέδα Στεφανίδου 

Εξυβριση κατ’ εξακολούθηση από κοινού με ρατσιστικά χαρακτηριστικά. Φθορά Ξένης Ιδιοκτησίας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με ρατσιστικά χαρακτηριστικά. Αμφότερα σε βάρος ατόμου με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό (άρ.82ΑΠΚ, άρ.361παρ.1αΠΚ, άρ.381παρ.1ΠΚ). Επιβολή στους ανηλίκους που τέλεσαν πράξη του αναμορφωτικού μέτρου της θέσεώς τους υπό την υπεύθυνη επιμέλεια των γονέων τους. 

δικηγόροι Ρωξάνη - Ασημίνα Κολυροπουλου ΔΣΠ, Σπυρίδων Αποστολόπουλος ΔΣΠ